Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски покани Ангела Меркел и Никола Саркози в Буча

04 април 2022, 05:00 часа • 3671 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски покани бившия германски канцлер Ангела Меркел и бившия френски президент Никола Саркози да дойдат в град Буча в Киевска област. Това става след видеото, което руското министерство на отбраната вече определи като инсценировка и провокация. "Каня г-жа Меркел и г-н Саркози да посетят Буча и да видят до какво е довела политиката на отстъпки пред Русия", заяви Зеленски.

По-рано украинските власти и медии разпространиха видеоклип, за който се твърди, че е заснет в Буча, на който се виждат трупове, лежащи на пътя и масови гробове.

Как се развива войната в Украйна - следете на живо тук.

Той заяви, че всички обвинения срещу Русия във връзка със специалната операция в Украйна ще бъдат разгледани на заседание на Съвета за сигурност на ООН във вторник и възнамерява да информира за тях всички партньори на Киев. Зеленски заяви, че иска да създаде специален механизъм за правораздаване, в който да участват украински и чуждестранни специалисти. Висш руски военен заяви пред РИА Новости, че „Западът иска да превърне Буча в нова Сребреница”, предава БГНЕС.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес