Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

З жертви на руския удар срещу Киев, едно от укритията е било затворено (СНИМКИ)

01 юни 2023, 11:45 часа • 6080 прочитания

При руския обстрел на Киев на 1 юни са загинали трима души, сред които едно дете, съобщиха от полицията в украинската столица.

Убити са 34-годишна жена заедно с 9-годишната й дъщеря и още една жена на 33 години. Други 11 души са с наранявания с различна степен на тежест.

Според свидетелство на пострадал, укритието в Деснянския район на Киев се е оказало затворено и хората не са могли да намерят спасение в него. "Имаше тревога, хората тичаха към укритието. Но то просто беше затворено. Хората тропаха, блъскаха да им отворят много дълго време. Имаше жени, деца и никой не отвори... В този момент долетя“, разказа мъж, чиято съпруга е сред загиналите, пред "Суспилни".

Той самият се е спасил по чудо, тъй като хукнал да търси някой, който да отвори бомбоубежището.

ОЩЕ: В централната болница на Кремъл спешно се строи бомбоубежище 

Източник: Telegram/ASTRA

Местни жители разказаха, че са паднали отломки от руска ракета, която е била свалена от украинското ПВО.

Междувременно кметът на Киев Виталий Кличко назначи проверка защо не е бил осигурен достъп до укритието, което се намира в сградата на местната поликлиника. Съобщава се, че е арестуван охранителят като има оплаквания на жители от квартала, че не за първи път укритието не е било отваряно по време на въздушните тревоги или се е налагало те да чакат отвън до 20-ина минути.

Източник: Telegram/ASTRA

Украинската противовъздушна отбрана е свалила всичките 10 ракети "Искандер", които Руската федерация е изстреляла по Киев на 1 юни.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес