Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взривове и пожар в жилищен комплекс край Москва (ВИДЕО)

20 март 2024, 11:03 часа • 3673 прочитания

Експлозии се чуха на 20 март в жилищен комплекс в състояние на строеж в Московска област на Русия. Става въпрос за село Сапроново.

Гори изолацията на сграда в жилищния комплекс "Брусника", пишат местните медии, като се позовават на Министерството на извънредните ситуации.

Видеа, публикувани от "Телеграм" канала ASTRA, показват момента на един от взривовете в сградата, от която още преди това се издига гъст облак черен дим.

Още: Взривове край руска авиобаза, където има стратегически бомбардировачи (ВИДЕО)

Не е ясно какво е предизвикало експлозиите и пожара.

Взривове и в Белгород

Пограничният руски град Белгород отново е подложен на обстрел. Още отпреди началото на президентските избори там всеки ден се чуват взривове и се нанасят щети, а в Белгородска и Курска област руски доброволци, обявили се срещу Владимир Путин, водят сражения с местните сили.

Губернаторът на Белгородска област обяви всеобща евакуация - най-напред на 9000 деца. Местните жители се оплакват, че държавата не прави нищо за тях предвид ситуацията, а контролираните от Кремъл медии мълчат. Москва твърди, че всичко било под контрол.

Още: "Белгород погребва децата си, а на вас не ви пука": Руският Първи канал блокира отчаяните молби за помощ на белгородци (ВИДЕА и СНИМКИ)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес