Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Връщайки се от фронта застрелял приятел: Първо дело в Русия срещу воювал в Украйна

06 февруари 2023, 16:35 часа • 3828 прочитания

Първата присъда в Русия на участник във войната срещу Украйна се очаква да бъде произнесена по дело за предумишлено убийство, извършено от него при завръщането му от фронта.

Жителят на република Удмуртия Сергей Батуев, само месец след завръщането си от фронта, убил по особено жесток начин свой познат в гаража си, съобщи руското издание "Вьорстка".

През август 2022 г. Батуев се видял със своя приятел Денис Шустов, с когото заедно воювали преди това и в Чечения. Двамата пили и разговаряли, но в един момент се скарали, след което Батуев прострелял приятеля си в очите, удушил го и накрая скрил тялото му в гората.

ОЩЕ: В Русия издирват шестима мобилизирани, избягали от влака 

Както отбелязват в телеграм канала "OSINT Georgia", където също споделиха новината, "това е само началото и по-нататък подобни истории с участието на окупатори, които са се чувствали безнаказани във войната в Украйна и след това са се завърнали у дома, ще стават все повече в Русия".

"Е, руснаци, готови ли сте за завръщането на вашите "герои"? Тези, които не бъдат унищожени от Въоръжените сили на Украйна, ще убият вас", пишат в канала.

телеграм

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес