Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В стая без прозорци: Пригожин се скри в хотел в Минск, за да не бъде убит

28 юни 2023, 14:16 часа • 6919 прочитания

Шефът на групата "Вагнер" Евгений Пригожин се крие в хотели в Минск, а в стаята му няма прозорци, за да избегне "самоубийство" както други бивши врагове на Владимир Путин, както и да се защити от евентуални опити за убийство. Това се казва в материал на "Сън", като е цитиран експерт от американското разузнаване.

Запитан за местонахождението на Пригожин, сенатор Марк Уокър, председател на комисията по разузнаване на Сената на САЩ, каза, че има съобщения, че той е бил в хотел без прозорци. "Това ще покаже какъв е неговият начин на мислене", каза Уокър.

"Има редица руски агенти, които след сблъсък с Путин през последната година и половина, мистериозно са паднали от прозорците на петия, шестия или седмия етаж“, казва Уокър.

Шефът на частната военна компания "Вагнер" е в Минск, където му беше разрешено да се премести, след като отмени похода на армията си към Москва.

Междувременно президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, е убедил руския президент Владимир Путин да не "ликвидира" шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес