Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Киев започна официална процедура за екстрадицията на Виктор Янукович

28 февруари 2014, 21:48 часа • 65465 прочитания

Генералната прокуратура на Украйна е започнала официална процедура за екстрадицията на Виктор Янукович, във връзка с наказателно следствие, след като бе потвърдено неговото местонахождение на територията на Русия, съобщава РИА Новости.

„Провеждането на конференция в Ростов на Дон на гражданина на Украйна Виктор Янукович е официално потвърждение на факта, че неговото местонахождение е на територията на Русия. Поради това генералната прокуратура очаква, след като се обърне към Москва, в най-скоро време да получи положителен отговор от генералната прокуратура на Русия”, се посочва в съобщение на генералната прокуратура на Украйна.

„Вярваме, че Янукович е загубил легитимността си, след като изостави отговорностите си. Той изостави Украйна", заяви пред репортери говорителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки.

Министерството на външните работи на Украйна изрази протест срещу нарушаването на въздушното пространство от страна на Русия, предаде AFP. По данни на Киев, най-малко 10 руски хеликоптера са преминали границата с Украйна и са се насочили към Крим.

В свое изявление министерството настоя за незабавното връщане на войниците и оборудването по техните бази, след като наряди от въоръжени мъже нахлуха в две ключови летища в рускоезичния регион, което стана причина Киев да обвини Русия в започването на „военна инвазия”.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес