Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Словения включва армията във ваксинацията

30 април 2021, 13:30 часа • 2872 прочитания

Словенското правителство обяви, че през следващите седмици, предвид пристигането на по-големи количества ваксини в страната, ще ускори имунизационната кампания, като включи в нея и военните, предава македонската информационна агенция „Макфакс“, цитирана от "Фокус"

По официални данни до момента в Словения 413 033 души са получили първата доза ваксина, а 180 084 са имунизирани с двете дози, но наличността на препарати срещу COVID-19 вече е много по-голяма, така че от следващата седмица в по-големите центрове броят на ваксинираните може да бъдат удвоен или утроен, ако се запази сегашното темпо.

Здравният министър Янез Поклокар потвърди, че армията, както и службата за гражданска защита, ще бъдат включени в имунизационната кампания срещу коронавируса. Той увери, че целта на правителството на Янез Янша е по-голямата част от населението да получи ваксини до края на месец юни тази година.

В понеделник правителството в Любляна облекчи мерките в 5 от 12-те региона на Словения, където епидемиологичната ситуация се подобрява.

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес