Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандал на концерт в Молдова: Охраната взе украински знамена от публиката, изпълнителят отказа да пее (ВИДЕО)

23 април 2023, 17:33 часа • 19131 прочитания

Скандал на концерт в Молдова. Охраната отне украинските и бяло-синьо-белите знамена от публиката на участие на Noize MC. Рапърът спря концерта и поискаха да върнат знамената.

Иван Александрович Алексеев е известен руски рапър, певец и актьор.38-годишният изпълнител е известен и с обществените си позиции. През август 2014 г. Noize MC изнася концерти в Украйна по време на руската интервенция и окупацията на Крим. По време на фестивал в Лвов той имаше украинско знаме на сцената и посвети изпълнението си на "всички жертви на информационната война".

След завръщането му в Русия повече от 60% от предстоящите му концерти впоследствие бяха отменени от промоутъри на концерти след натиск от страна на местните власти, докато редица от останалите бяха прекъснати от неочаквани полицейски проверки и обиски заради фалшиви бомбени сигнали. Говорейки пред BBC през ноември 2014 г., той каза, че групата му е била в „черния списък“ в Русия и добави, че те са „наблюдавани навсякъде. Това е доста страховито. Аз наистина съм против войната. И сега този вид позицията се счита за опасна."

През март 2022 г., един месец след началото на руската инвазия в Украйна, Noize MC свириха в Берлин на събитието Sound of Peace при Бранденбургската врата, солидарен съюз на културни работници и видни хора. Също през 2022 г. той се премести със семейството си от Русия в Литва.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес