Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сигнал за бомба получиха училища в Босна и Херцеговина

16 октомври 2024, 15:54 часа • 386 прочитания

Сигнал за бомба получиха училища в Босна и Херцеговина, съобщава македонската медия "Канал" 5.

Сигналите са фалшиви

По неофициална информация тази сутрин е получен сигнал за бомба в международното училище "Маариф" в Сараево. Сигнал за взривно устройство е получен и в средното медицинско училище в Тузла. 

Впоследствие се оказва, че всички сигнали са неверни, а от вътрешното министерство в Босна и Херцеговина апелираха родителите да се включат в решаването на този проблем, тъй като в предишни случаи се е оказало, че информаторите за бомбите са непълнолетни. ОЩЕ: Бомбена заплаха в Италия (СНИМКА)

Не е за първи път

Новите сигнали идват на фона скорошни арестите за фалшиви обаждания в полицията.

От медията припомнят, че през нощта полицейски служители в Сараево са арестували двама непълнолетни, които са заподозрени в невярно съобщаване за наличието на взривни устройства в гимназии и други съоръжения вчера, но и преди това в района на кантон Сараево.

По-рано Федералната полицейска администрация и Министерството на вътрешните работи на Сараево, в сътрудничество с Агенцията за разузнаване и сигурност, са идентифицирали двама души, съобщили за бомби в училища в Сараево, след което Министерството на вътрешните работи арестува непълнолетен за същото престъпление. ОЩЕ: Фалшива тревога: Сигнал за бомба в столичен мол

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес