Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сестрата на палач от ИД тероризира журналист

31 октомври 2019, 13:35 часа • 3616 прочитания

Сестрата на известен палач от Ислямска държава Конике Дар е получила ограничителна заповед да не се приближава до журналиста от британското издание „The Sunday Times” Ричард Кербай. Забраната е издадена, след като жената е атакувала журналиста със съобщения с комплименти, съобщава „Дейли Мейл”.

Двамата се запознали по време на интервю за документален цикъл за семействата на терористите. Жената била убедена, че Кербай е отредения ѝ мъж, който ѝ е бил предсказан от „200-сантиметрова облечена в черно жена от Непал”.

32-годишната Дар изпращала емотикони – сърчица на Кербай, преследвала бившата му приятелка Кейти Гибънс, с когото двама работели в едно издание.

Прокурорът изчел няколко от изпратените на журналиста съобщения: „Изглеждаш добре, Ричард”, „Изглеждаш страхотно, Ричард”.

Журналистът помолил жената да спре да му пише, но тя започнала да го заплашва. Дар писала на роднините и на приятелката Кербай, като твърдяла, че той е неин съпруг и ѝ изневерява.

Съдът постановил присъда от една година изправителен труд и забрана да се доближава до Кербай, до бившата му приятелка, роднините, приятелите и колегите им.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес