Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ предупредиха за заплаха от нови атентати в Европа скоро

23 март 2016, 08:21 часа • 1917 прочитания

Държавният департамент на САЩ предупреди американските граждани, че терористи планират нови атаки в Европа, съобщава РИА Новости.

"Държавният департамент предупреждава гражданите на САЩ за възможни рискове при пътуване в Европа след няколкото терористични нападения, включително нападенията на 22 март в Брюксел, отговорност за които пое "Ислямска държава".

Терористичните групировки продължават да планират в краткосрочна перспектива нападения по цяла Европа, тяхна цел са спортни мероприятия, туристически места, ресторанти и транспорт", се казва в съобщението.

Гражданите на САЩ се предупреждават да бъдат внимателни на места с масово струпване на хора и в обществения транспорт.

"Бъдете внимателни за това, което се случва наоколо, и избягвайте многолюдни места. Бъдете особено внимателни по време на религиозни празници и на големи фестивали или мероприятия", предупреждават в Държавния департамент.

Американските граждани се призовават също да следят инструкциите на властите за съобщения в местните медии, да бъдат готови за допълнителни проверки на безопасността и своевременно да съобщават на роднини за своите планове по придвижване.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес