Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски партизани поеха отговорност за ударите в Курска област

31 август 2023, 01:16 часа • 9042 прочитания

Партизанската група на Руския доброволчески корпус пое отговорност за атаката с дронове от 27 август в руския регион Курск. Партизаните обявиха, че са работили в тандем с украинската служба за сигурност. 

Още: СБУ: Руски самолети, ракетни системи и радари са минало след атака с дронове (ВИДЕО)

"Поредна максимално успешна атака беше извършена съвместно с военното контраразузнаване на СБУ в района на Курск. Безпрепятствено, отново преминавайки през рехава защита на границата, в нощта на 27 август ударихме с дронове военен обект: летище с лешоядите на Путин“, каза RVC в изявление, публикувано в Telegram.

Още: Поредни обстрели: Ракета над Крим, експлозии в Брянск (ВИДЕО)

На 27 август руското министерство на отбраната заяви, че е унищожило дроновете, изстреляни в района на Курск. Доброволците оспориха това и обвиниха както руското министерство на отбраната, така и губернатора на Курск, че са прикрили, че заблудена ракета за противовъздушна отбрана е ударила жилищна висока сграда. CNN уточнява, че не може независимо да провери тези твърдения. Министерството на отбраната на Русия, губернаторът на Курск и СБУ не са коментирали твърденията на партизаните.

Още: Русия пази с баржи Кримския мост от дронове (СНИМКИ)

Руският доброволчески корпус е партизанска група, съставена от руски граждани, воюващи на страната на Украйна. През март групата пое отговорност за трансгранична атака срещу Брянск, руски регион, граничещ с Украйна.

Следете развитието на войната в Украйна тук

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес