Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски оператори на дронове стъпиха на собствена мина - ето какво се случи (ВИДЕО)

05 юни 2023, 11:15 часа • 20475 прочитания

Командирът на проруския батальон "Восток" Александър Ходаковски показа видеозапис как група оператори на специални дронове се е натъкнала на собствена мина по време на ротация.

На кадрите се вижда напълно обгорен, разрушен и обърнат автомобил. Няма информация какво точно е станало с операторите на безпилотните летателни апарати.

Ходаковски е бивш силов министър на т.нар. ДНР (Донецка народна република) и командир на милицията "Восток". Той вече е командир на Росгвардия в Донецка област. По повод на това негово назначение руски военен блогър напомни как през 2014 година, именно под командването на Ходаковски, при приятелски огън бяха убити 42-ма руски доброволци.

Той водеше подразделение на милициите на сепаратистите, опитало неуспешно да превземе позиции при Угледар (Въгледар, Вухледар). ОЩЕ: ВИДЕО: Имат ли мозък руснаците - тоталното унищожение при Угледар

Ходаковски е един от руските пропагандисти, които отправяха критики към диктатора Владимир Путин, издирван от съда в Хага за депортиране на украински деца, по време на войната в Украйна.

ОЩЕ: Полеви командир на ДНР: Русия не знае как и няма ресурс да бие Украйна на фронта (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес