Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руската прокуратура отмени края на разследването за смъртта на Навални, ще проучва още

03 септември 2024, 14:13 часа • 678 прочитания

Руската прокуратура отмени решението на следователя по случая със смъртта на руския опозиционер Алексей Навални да сложи край на разследването. Това съобщи Иван Жданов, един от хората в екипа на покойния Навални.

Решението на прокуратурата не значи, че ще има дело в съда. То значи единствено удължаване на проверката.

"Те ще мислят как да представят по различен начин убийството на Алексей Навални. Или ще извършват тази "проверка" за неопределено време", смята Жданов.

Още: Руският Върховен съд отказа да освободи адвокатите на Навални

Как Навални напусна този свят?

Припомняме, че повече от 100 руски лекари се свързаха с руския Следствен комитет на Руската федерация с искане да разследва смъртта на Алексей Навални. Според тях, посочените причини за смъртта на Навални са абсурдни. Официално Навални починал от "комбинирано заболяване": хипертония със съдово и органно увреждане, дифузна миокардиосклероза, усложнена от развитието на мозъчен оток, камерна фибрилация и белодробен оток.

"За всеки човек с медицинско образование абсурдността на това заключение е очевидна. Очевидно съдебно-медицинската експертиза или не е успяла да установи причината за смъртта, или е могла, но е взето решение тя да бъде скрита", писа в социалните мрежи един от авторите на писмото, хирургът Александър Ванюков, цитиран от ASTRA. Лекарите казват, че увреждането на органите се развива при дългосрочна хипертония с изразено повишаване на кръвното налягане.

Следственият комитет: Навални е починал от "комбинирано заболяване". Съпругата му: Прикривате следите си (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес