Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска пропагандистка с признание: Направихме живота на хората в Донбас ад (ВИДЕО)

30 октомври 2023, 08:33 часа • 8010 прочитания

Дори тези жители на Донбас в Украйна, които преди чакаха Русия „да дойде“, вече са дълбоко разочаровани заради непоносимите условия за живот, които им създаде „освободителката“ – липса на ток, вода, газ и комуникации. Това признава в свое видео руската журналистка Маряна Наумова, която работи в държавната руска телевизия „Първи канал“. Оказва се, че малцината останали, с които се е срещнала журналистката по тези места, сега си спомнят с носталгия за предишния си живот преди да дойде „руският мир“.

„Хората се чувстват изоставени. Те казват - Ние мислехме, че Русия ще дойде и ще стане по-добре, но ето че нищо не се променя. И те вече говорят – нека се върне както беше преди, тогава поне имахме електричество, вода и т.н.“, признава с неудоволствие руската пропагандистка.

В телеграм канала си Наумова е качила видео, което за разлика от обичайните пропагандни материали рисува една съвсем различна картина на живота днес в Донбас - различна от тази, която се показва по контролираните от Кремъл руски информационни ресурси.

Още: Успешен украински удар: Руска рафинерия за авиационно гориво гори (ВИДЕО)

Журналистката казва, че е посетила селищата Благодатно и Владимировка, близо до Угледар. По думите й хората там вече почти две години (откакто Русия нахлу в Украйна) живеят отрязани от цивилизацията и без необходимите за живот вода, електричество, комуникации, транспорт. „Хората тук имат усещането, че се гаврят с тях. Те се чувстват изоставени и ненужни и чувстват тази дива несправедливост“, признава в прав текст журналистката.

Тя казва и друго – в тези селища са останали действително само хората, които „са чакали Русия“ и са се надявали на по-добър живот при нея, всички останали са избягали оттам. „Тези хора са искали да живеят на топло, светло, с пълен хладилник и нормални пенсии и заплати, иначе защо изобщо им е трябвало да идва Русия при тях“, разсъждава тя.

Още: Отново: Русия сама се издаде как лъже за украинските военни загуби (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес