Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия увеличава производството на военни и граждански хеликоптери

27 юли 2021, 09:22 часа • 3627 прочитания

„Холдинг „Вертолети Русия“ (в състава на „Ростех“) планира да достави около 190 военни и граждански превозни средства както за Русия, така и за чуждестранни клиенти през 2021 г., което е с 20 хеликоптера повече от миналата година, заяви пред РИА Новости изпълнителният директор на компанията Андрей Богински.

През 2020 г. компанията достави 170 хеликоптера, 95 от които военни.

„Планираме да създадем около 190 хеликоптера общо за тази година. Те са разпределени по следния начин: около 50 хеликоптера за държавна отбрана, което включва Министерството на отбраната, Министерството на извънредните ситуации и други ведомства, около 55 за военно-техническо сътрудничество и 85 граждански хеликоптера - както в Русия, така и в чужбина“, каза Богински.

Руският холдинг е един от световните лидери в хеликоптерната индустрия, единственият разработчик и производител на хеликоптери в Русия. Холдингът е основан през 2007 г. Централният офис се намира в Москва.

Холдингът включва пет хеликоптерни завода, две конструкторски бюра, както и предприятия за производство и поддръжка на компоненти, авиореминтни заводи и сервизна компания, която предоставя следпродажбена поддръжка в Русия и в чужбина.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес