Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия отмени забраната за внос на някои стоки

20 август 2014, 16:46 часа • 22329 прочитания

Русия е отменила забраната за внос за някои стоки. От списъка със санкциите е извадено безлактозното мляко, сьомгата и пъстървата, картофите за садене, лукът, хибридните сладка царевица и грах и хранителните добавки, предаде Интерфакс.

Постановлението за изключването на тези продукти от списъка със санкции е подписано днес, 20 август, от премиера Дмитрий Медведев.

В началото на август Москва въведе едногодишна забрана върху вноса на земеделски и хранителни продукти от страни, които заради украинската криза наложиха срещу нея санкции. Засегнатите страни са САЩ, държавите от ЕС, Канада, Австралия и Норвегия.

Наложената забрана включва още говеждо, свинско и птиче месо, плодове, зеленчуци, млечни продукти, ядки.

Миналата седмица вицепремиерът Аркади Дворович заяви, че промяната в наложените забрани ще включват продукти, сред които безлактозните млечни продукти за диабетици и различните хранителни добавки.

За частичната отмяна се обявиха от Организацията за защита на правата на потребителите. Те настояха за нея, тъй като моментното положение засяга диабетици, хора, които не могат да консумират млечни продукти и глутен и др.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес