Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия де факто обяви ударите по детската болница и родилния дом в Киев за украински (ВИДЕО)

08 юли 2024, 15:30 часа • 1513 прочитания

Разрушения в Киев (на гражданска инфраструктура) има заради използването на украински ракети-прехващачи (от ПВО). Това гласи официално изявление на руското военно министерство, след като днес (8 юли) след 2 руски ракетни атаки срещу украинската столица бяха поразени детска болница и родилен дом: Ужасяващ ден за Киев: След детската болница - жертви и в поразен родилен дом (ВИДЕО)

Официалната руска визия

Съгласно официалното съобщение на руското военно министерство, явно когато има ракетна атака от руска страна, тя никога не е по граждански цели. Точно обратното е, ако Украйна атакува - винаги според Кремъл страдат цивилни, редовно излиза така, че до и в руски военни бази, руска оръжейна техника и руски енергийни обекти си играят деца. Припомняме, че в последната седмица на юни, когато Украйна атакува руска военна база в Севастопол и осколки от ракета паднаха на плажа пред базата, Русия реагира наобратно - тогава беше обявено от Кремъл как това е тероризъм, а не че руската ПВО се е провалила, както изглеждаше от видеокадри, показващи падащи осколки и снимки с отломки и фрагменти, които приличат на руските ракети "Тор": Путинова наглост с марка "Крим": Когато Русия стреля по цивилни, виновна е украинската ПВО (ВИДЕО)

Отделно - плажовете на Севастопол не бяха затворени, макар че точно до някои от тях има разположени руски военни обекти. За сметка на това бяха затворени плажовете в Новоросийск - дали защото Крим в руските глави всъщност е Украйна?: Под обстрел: Русия примамва с евтини почивки в Крим семейства с деца

Иначе в обяснението на руското военно министерство за двете руски атаки в Киев през днешния 8юли се казва, че това било отговор на украинските атаки срещу обекти на руската енергийна промишленост. Освен това: ударени били "обекти на украинската военна промишленост и авиационни бази на украинските въоръжени сили", като е използвано "високоточно оръжие" и набелязаните "цели са поразени". Най-големият частен оператор на ТЕЦ-ове в Украйна ДТЕК посочи, че са ударени 3 негови ел. подстанции в Киев. Украинският президент Володимир Зеленски уточни, че при руските удари днес в Украйна са загинали 28 души и 112 са ранени, но това не са окончателни данни: Наглост: Поразената детска болница в Киев не съществува за руската пропаганда (ВИДЕО)

Междувременно Службата за безопасност на Украйна (СБУ) посочи, че откритите отломки на мястото на удара в детската болница "Охматдит" са от руска крилата ракета Х-101 - по-специално фрагменти от корпуса на задната част на ракета Х-101 със съответния сериен номер и част от руля на същата ракета. СБУ счита случилото се за военно престъпление и вече води официално разследване - а към 15:00 часа жертвите в болницата са вече потвърдено 16, като 3 от тях са деца:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес