Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предречено от Нострадамус: Конфликтът в Украйна ще е началото на Трета световна война през 2023 г.

31 март 2022, 11:33 часа • 43296 прочитания

Пророчествата на Нострадамус вълнуват хората от много години. Сега човечеството отново се обръща към тях, защото се оказва, че великият предсказател е предрекъл голяма източноевропейска криза, която ще бъде последвана от нова световна война, пише „Сън“.

Французинът, чиито предсказания се сбъдват още от XVI в. насам, е предрекъл настоящата криза в Източна Европа като е посочил, че тя ще доведе до Трета световна война през 2023 г. Нострадамус пише дословно: "Седем месеца голяма война, хората умират от зло. Руан и Евре няма да паднат пред краля".

Редици изследователи на неговия труд "Предсказания" смятат, че това пророчество може да се отнася до избухването на глобален конфликт, който ще бъде следствие от украинската криза. Но споменаването на френския град Руан изглежда показва, че някои територии няма да бъдат засегнати.

ОЩЕ: BBC: Пет сценария за края на войната в Украйна и почти всичките са зловещи 

Нострадамус пише още: "Божествен огън ще падне върху кралска сграда". Мнозина тълкуват този цитат като "края на времената" и начало на нов световен ред. Такава теория се появява на базата на редица пророчества на французина, включително кога, къде и как може да настъпи драматичен край на света. Така според тълкуванията, Нострадамус е предсказал война да избухне още през 2022 г. Вярно е, че според прогнозите му тя би трябвало да засегне пряко Париж. Редовете, отнасящи се до френската столица, гласят: "Навсякъде около големия град войници ще се разположат в полетата и околностите".

Астрологът умира преди повече от 450 години, но пророчествата му продължават да удивляват много хора. Според анализаторите повече от 70% от неговите 6338 пророчества вече са се сбъднали. Най-важните от тях са: Френската революция, идването на власт на Адолф Хитлер, избухването на Втората световна война, терористичните атаки от 11 септември 2001 г. и разработването на атомната бомба.

ОЩЕ: Гръцки медии: Сбъдва ли се пророчеството на Свети Паисий за Третата световна война?

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес