Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петима мигранти загинаха край Лампедуза

30 юни 2021, 10:15 часа • 1123 прочитания

Петима мигранти, опитали се да стигнат от Африка до Европа през Средиземно море, загинаха снощи в корабокрушение близо до италианския остров Лампедуза, съобщи RaiNews24.

Според информация от правоохранителните органи лодката с бежанците неочаквано се е преобърнала в морето на около пет морски мили от брега на Лампедуза. Моряците, които се намирали в района на корабокрушението, веднага са започнали спасителна операция. В резултат на това 48 мигранти били извадени от водата и отведени в Лампедуза. Телата на петимата загинали вече са донесени на острова. В момента италианските служители на реда разследват всички обстоятелства около трагичния инцидент.

Напоследък честотата на пристигане на лодки с мигранти в Лампедуза се увеличи значително. Само във вторник местните власти регистрираха четири такива случая, по време на които 136 бежанци пристигнаха на острова.

Европа преживява най-сериозната миграционна криза след Втората световна война, причинена главно от редица въоръжени конфликти и остри икономически проблеми в Африка и Близкия изток.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес