Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Окупираните от Русия украински земи бяха разтърсени от взривове (ВИДЕО)

04 август 2024, 17:40 часа • 3030 прочитания

Няколко експлозии се чуха в окупирания от Русия украински град Луганск на 4 август.

"Луганск беше обстрелван от украинските въоръжени сили, службите за спешна помощ работят", съобщи "правителството" на т.нар. "ЛНР" - Луганска народна република (Луганска област на Украйна - бел. ред.).

Още: Брутален удар: HIMARS порази общежитие на руски военни в Первомайск, има жертви (ВИДЕО)

Местни жители потвърждават за взривовете. По данни на държавната агенция "РИА Новости", която е изцяло контролирана от Кремъл, са били чути общо шест взрива.

Противовъздушната отбрана в града работи. Изглежда, че има сериозен удар - заради кадри с гъст и черен облак дим, издигащ се над Луганск. 

12 експлозии гръмнаха във временно окупирания Луганск, съобщи началникът на Луганската областна военна администрация Артьом Лисогор. По думите му - гори местен машиностроителен завод. "Обикновено нашествениците ремонтират и съхраняват там военно оборудване", написа украинският ръководител в канала си в Telegram.

Още: Удар по окупирания от руснаците Луганск: Поразено ли е висше военно училище? (ВИДЕО)

Още взривове

Експлозии има и в Макеевка - в окупираната от руснаците Донецка област на Украйна.

По-рано днес в окупирания Мариупол в Донецка област избухна силен пожар. Стълб дим е забелязан в района на руска военна база, съобщи съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрющенко. Той намекна, че пожарът не е случаен, но не уточни подробности.

Пожар в Русия

Освен това самата Русия също гори. В Ростовска област очевидно е пламнал още един склад за смазочни материали. Първоначално са се запалили треви, но огънят се е разпространил към близкия завод и склад.

Руските медии съобщават, че става въпрос за силен пожар в град Азов, Ростовска област. Колоната от черен дим е толкова висока, че може да бъде видяна от жителите на Батайск и западната част на Ростов.

По данни на Министерството на извънредните ситуации - боклук и гуми са се запалили на открита площ в Азов. Пожарът се е разпространил към склад. Общата площ на огъня е 5000 квадратни метра, съобщиха от ведомството.

Местните жители обаче твърдят, че става въпрос за атака с дрон срещу петролния склад.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес