Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новогодишната нощ в Германия - отново сексуални нападения, но по-малко (ВИДЕО)

03 януари 2017, 08:00 часа • 6414 прочитания

Общо 14 жени са станали жертви на сексуални нападения в новогодишната нощ в германския град Хамбург, която беше отпразнувана на открито от над 45 000 души. Арестувани са трима сирийци, трима иракчани, двама афганистанци, един еритреец и един германец, съобщава британският вестник Express.

Според публикацията нападателите са опипвали жените по най-безсрамен начин. Полицията в Хамбург и пожарникарите са отговорили на над 2000 сигнала за инциденти по време на празненствата през новогодишната нощ.

Полицай Тимо Зил, който говори за новогодишната нощ, обобщи инцидентите по следния начин – доста агресивно настроение, но главно сред хора, които не са били мигранти. На редица граждани не е бил позволен достъп до определени зони в Хамбург.

Сигнали за сексуални атаки е имало и в Бавария – в град Аугсбург. Заподозрени и арестувани са са трима афганистанци, за които се твърди, че са опипвали 18-годишно момиче. Припомняме, че в средата на 2016 година в Германия беше приет по-строг закон, според който за опипване можеш да влезеш в затвора за до две години. 31-годишен иракчанин пък се е разголил пред жена. Полицията в Аугсбург е арестувала 22-годишен сириец, но не заради такова нападение, а защото е изстрелял фойерверк в голяма тълпа празнуващи граждани. Фойерверкът е уцелил 30-годишна жена в главата. Още трима души – от Ирак и Сирия, са били задържани и не им е било позволено да празнуват на "Кьонигсплац", защото също са изстрелвали фойерверки.

В Дортмунд петима полицаи бяха ранени след сблъсъци с пияни мъже. Над 1000 души, сред които много мигранти, са създавали проблеми на главната жп гара в града. Има информация, че служителите на реда са били замеряни с факли и фойерверки.

В Саарбрюкен полицията е арестувала 38-годишен сириец, за когото се подозира, че е подготвял атентат. Той е поддържал контакт със структури на "Ислямска държава" и е получил 180 000 евро чрез електронен превод. Според неофициална версия сириецът е трябвало да взриви кола-бомба, която предварително да маскира като полицейска патрулка.

Припомняме, че в Кьолн през новогодишната нощ миналата година имаше стотици нападения над жени. Заради това преди тазгодишните новогодишни празненства там бяха арестувани 92 души, 16 от които германци, а 10 - сирийци. 650 души пък бяха поставени под наблюдение, а особено засилен беше контролът на централната жп гара в града. Действията на полицията предизвикаха критики, като лидерът на Зелената партия в Германия Симоне Петер заяви, че хора са били задържани и проверявани само заради външния им вид.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес