Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наводненията в Русия: Катастрофа с лодка - пиян ли е кормчията? (ВИДЕО)

08 април 2024, 14:35 часа • 1600 прочитания

Наводненията в Русия явно тепърва ще са новина, защото валежите там не се очаква да спрат бързо. От няколко дни има евакуации в Оренбургска област, а самият град Оренбург очаква дали река Урал ще го пощади.

На този фон, любопитно видео от евакуация с лодка на няколко души, включително деца, се споделя в руските телеграм канали. Лодката спасява хора от село Полудни, според информация на прокремълския канал Shot, когато се блъска в дърво. Малкият плавателен съд бързо потъва и всички падат във водата.

Един от пътниците коментира пред Shot, че в крайна сметка са прекарали един час в ледената вода, преди да бъдат забелязани и да бъде докарана друга лодка. Хората са добре, прегледани са от медици – само че предполагат, че каращият лодката е бил пиян, за да стане такова нещо.

Още: Трагедията в Орск: Водата е високо, заплашени са други руски области и Казахстан (ВИДЕО)

Природата не прощава, особено човешката небрежност

Междувременно, руското министерство на извънредните ситуации предупреди, че град Оренбург ще се сблъска с вълната, идваща по река Урал заради големите валежи. В момента нивото на реката при Оренбург е малко под 9 метра, а горната граница, след която ще има наводнение, е 9,30 метра, предава изцяло контролираната от Кремъл руска държавна информационна агенция ТАСС.

За капак кореспондент на агенцията информира, че при село Лесоторговий е станал нов пробив на язовирна стена. Тече спешна евакуация. Вече има отворено разследване какво са правили властите с язовира при Орск: Язовирна стена се скъса в руската Оренбургска област, евакуират местните (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес