Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На новомобилизираните руснаци им е наредено сами да си набавят аптечки

30 септември 2022, 12:12 часа • 1440 прочитания

Русия изпитва големи проблеми с осигуряването на медицински провизии за новомобилизираните си войници в Украйна.

На някои от резервистите им е било наредено да се снабдят сами с продукти за първа помощ. Съветът към тях е, че санитарните продукти за жени са „достъпно и ефективно решение“, съобщава британското разузнаване.

Медицинското обучение в руската армия, свързано с реакциите за първа помощ, вероятно не е толкова добро, заключават от Министерството на отбраната на Обединеното кралство.

ОЩЕ: Мобилизацията в Русия: Искайте от жените си тампони и дамски превръзки за кръвоспиране, носете си автомобилните аптечки (ВИДЕО) 

Някои руснаци са се снабдили със свои собствени, модерни бойни турникети, но ги прикрепят към оборудването си с кабелни връзки. Това би възпрепятствало или би направило невъзможно навременното прилагане на първа помощ в случай на „фатално кръвотечение на бойното поле“.

„Липсата на достатъчно медицински провизии сред руските войници почти сигурно допринася за пониженото ниво на морала и липсата на желание да се предприемат нападателни операции срещу украински части“, гласи докладът на британското разузнаване.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес