Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Масово сбиване в Чечня: Кадиров заплашва да изпрати участниците на фронта в Украйна

12 декември 2022, 10:57 часа • 3284 прочитания

В чеченския град Урус-Мартан е станало масово сбиване между местни жители и служители на пътна полиция, което накара чеченският лидер Рамзан Кадиров да изпрати там специалните сили и да заплаши, че ще изпрати участниците в боя директно на фронта в Украйна. Това съобщи местното издание "Чечня сегодня".

Според пътната полиция на републиката сбиването е станало, след като инспекторите са поискали от местни шофьори да спазват правилата за движение, а те са отговорили с агресия.

Кадиров заплаши във видеообръщение, че ще проведе истинска "възпитателна работа" с нарушителите и че те имат следния избор - или предявяват претенциите си към служителите на специалните сили, или ги изпраща в Украйна да воюват. 

ОЩЕ: Племенник на Кадиров ще управлява част от окупираните Херсонска и Запорожка области 

В същото време Кадиров записа и видео, в което казва, че не иска чеченците да воюват срещу Украйна и украинците. Според думите му чеченците воювали в Украйна "срещу тези, които ни убиват и които искат да ни убиват" и заради "сигурността на чеченския народ и държава". Както обикновено изявлението на Кадиров се нуждае от преводач, за да може евентуално да бъде открит някакъв смисъл.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес