Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Масирана украинска атака: 50 дрона по Крим, взривове в Новоросийск и Белгород (ВИДЕО)

04 януари 2024, 23:11 часа • 8538 прочитания

Руски канали съобщават за масирана атака с дронове срещу Крим. Съобщава се, че противовъздушната отбрана е много активна. По непотвърдена за момента информация от руски канали, има данни за над 50 свалени дрона над Крим. На полуострова са задействани сирените за въздушна тревога.

Съобщава се за експлозии на няколко места във или близо до окупирания Крим. Руски източници твърдят, че украинските безпилотни апарати са били свалени. Има съобщения и за действия на украинската авиация над Николаев. Според мнозина, това може да означава атака с ракети Storm Shadow, които се изстрелват от въздуха. Всичко това идва на фона на по-ранна украинска атака: Украински ракети по Крим изплашиха Русия: Удар по радарни станции и военен пункт (ВИДЕО)

Същевременно се появиха съобщения за взривове в Новоросийск. За момента не е ясно каква е причината и къде са експлозиите, но от кадри в социалните мрежи се виждат мащабни пожари. По-рано руски източници твърдяха, че над града е била свалена ракета, но от видеата става ясно, че може би е имало попадение.

Експлозии се чуват и в Белгород. Противовъздушната отбрана работи активно, но според потребители в социалните мрежи вероятно има и ударени цели в граничния руски град.

ОЩЕ: Русия потвърди за атаката, съобщи, че е свалила 37 дрона

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес