Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И медиите на "Газпром" са на сериозна загуба

30 август 2024, 06:50 часа • 1026 прочитания

Емблемата на руската икономика "Газпром" отчита сериозна финансова загуба и на медийния фронт. За пръв път от 2021 година насам руският енергиен гигант даде данни за тази сфера на дейността си.

През първата половина на 2024 година медиите на „Газпром“ са натрупали загуба от 7 млрд. рубли (около 77 млн. долара), а само за второто тримесечие е 4,5 млрд. рубли – това сочи отчетът на руския холдинг, цитиран от РБК. Холдингът, който обединява медиите на "Газпром", държи телевизионните канали НТВ, ТНТ, фалиралата онлайн платформа RuTube и посестримата ѝ Premier, радиостанциите "Авторадио" и "ЮморFM" и т.н.

Дали положението се влошава или подобрява обаче не може да се каже, защото няма база за сравнение – какво е било през първата половина на 2023 година например. За последно данни бяха известни от 2021 година – нетна печалба на медиите на "Газпром" от 3 млрд. рубли спрямо 5,5 млрд. рубли загуба през 2020 година. Приходите бяха 121 млрд. рубли – през първото полугодие на тази година са 79,8 млрд. рубли.

През 2023 година „Газпром“ излезе на загуба за пръв път от четвърт век: Срив: "Газпром" е на загуба за пръв път от четвърт век

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес