Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Говорителят на Държавната дума към емигриралите руснаци: Събирайте си акъла и се връщайте докато има възможност

19 юни 2023, 15:30 часа • 2739 прочитания

Председателят на Държавната дума (парламента) на Русия Вячеслав Володин заяви, че повече от половината руснаци, емигрирали след началото на войната, вече са се върнали. И призова останалите "да си съберат акъла" и също да го направят докато все още имат такава възможност.

По думите му „днес имате възможност да се върнете, утре, с истерията, която се нагнетява в Западна Европа, може вече да не е възможно“.

Според Володин много руснаци вече са се върнали в Русия, защото малко страни в света "могат да осигурят такива условия на живот" като в Руската федерация. Освен това той обвини западните държави в „русофобска политика" спрямо Русия.

„Много хора, които напуснаха (Русия), се сблъскаха с това, че са третирани като второ качество", плаши ги политикът в Telegram. Според него в Западна Европа на руснаците не им дават работа, фирмите фалират, а руските деца са обект на тормоз в училищата. 

ОЩЕ: Ъ-ъ-ъ, къде е?: Путин започна да заеква след като го попитаха къде е генерал Залужни (ВИДЕО) 

Като пример Володин посочи изказването на чешкия президент Петър Павел, "който миналата седмица предложи живеещите в ЕС руснаци да бъдат отправени в концлагери", пише руският политик. (Всъщност през изминалата седмица в интервю за Радио "Свобода" Петър Павел поиска руснаците в ЕС да бъдат „под наблюдението на разузнавателните агенции“, тъй като „те са граждани на нация, която води агресивна война“ като сравни ситуацията с тази на японците и цената, която те трябваше да платят след Втората световна война. По-късно от пресслужбата на чешкия президент уточниха, че думите му се отнасяли не за всички руснаци, а "за тези, за които има рискови фактори").

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес