Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Голи до кръста: Активистки на "Фемен" протестираха пред иранското посолство в Киев (ВИДЕО)

04 октомври 2024, 20:05 часа • 1027 прочитания

Активистки от "Фемен" протестираха днес голи до кръста в Киев пред посолството на Иран - страна, обвинявана, че помага на Русия във войната срещу Украйна, като ѝ доставя безпилотни самолети и ракети, предаде Франс прес.

Феминистко движение е създадено в Украйна, но има присъствие и в други държави. Неговите активистки обикновено протестират голи до кръста с лозунги, изписани по телата си.

Журналист от агенцията видя днес две представителки на "Фемен" да се събличат близо до иранското посолство в центъра на Киев с изписани на гърдите си надписи "Майната ѝ на Русия" и "Майната му на Иран". Активистките освен това скандираха същите лозунги.

Миналия месец украинският президент Володимир Зеленски обвини от трибуната на ООН Иран, че помага във войната на Русия, която нахлу в страната му през 2022 г., припомня БТА.

Освен за ударните дронове "Шахед", които Русия използва масово за нанасяне на удари по Украйна, Техеран е обвиняван и за това, че е доставил на Москва ракети с малък обсег, които според Зеленски все още не са използвани в Украйна, посочва АФП.

Иран отрича да е оказвал каквато и да било подкрепа на Русия във войната.

Активистките на "Фемен", които се борят за правата на жените, но често и за каузи, свързани с геополитиката, са организирали през последните години многобройни акции по целия свят.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес