Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Един от заподозрените за атентатите в Брюксел се издирва, други двама са мъртви

22 март 2016, 20:00 часа • 4946 прочитания

Белгийската полиция търси информация за един от заподозрените за атентата на брюкселското летище „Завентем“, предаде AFP.

Мъжът е един от тримата, заснети от охранителните камери преди двойния самоубийствен атентат на международното летище. Той носи светло яке и светла риза. Предполага се, че е успял да избяга.

Според Reuters, която цитира федералния прокурор на Белгия Фредерик Ван Льов, другите двама терористи са се взривили на място.

Снимката на предполагаемите атентатори разпространи вестник Lalibre. Той съобщава, че камерите за видеонаблюдение са ги заснели непосредствено преди експлозиите на летище „Завентим“. Изданието обаче не уточнява дали всички те са терористи или някой може да е попаднал случайно в кадър.

По-рано руската агенция Sputnik, цитирана от цитирано от РИА Новости и aif.ru, съобщи, че издирваните за атентата в Брюксел са граждани на Беларус. Тази информация все още не е потвърдена.

"Антитерористични операции и претърсвания се извършват из цяла Белгия, но е важно да не разкриваме точните места", обяви прокурорът Льов. Според него все още е рано да се говори за връзка между атентатите в Париж и тези в Брюксел.

Междувременно броят на загиналите при днешните атаки достигна 35. Ранените са над 200.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес