Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама души все още са в неизвестност след взрива в Париж, 24 са ранени

21 юни 2023, 23:06 часа • 1989 прочитания

Двама души все още са в неизвестност след взрива и пожара, които раниха 24 души в центъра на Париж и доведоха до срутването на две сгради, предаде АФП, позовавайки се на френската прокуратура.

По-рано полицията съобщи, че броят на ранените е 16, от които седем са в тежко състояние. Спасителните служби продължават да търсят двамата изчезнали в отломките на сградите, разположени в историческия пети район на френската столица, където се намира горещата туристическа точка - Латинският квартал. Пожарът бе потушен около 22 часа българско време.

Според свидетели преди взрива се е усещала силна миризма на газ. Прокурорът на Париж пристигна на мястото на инцидента. Той потвърди,  че първоначалните проверки на записите от камерите показват, че експлозията е избухнала в сградата, която е непосредствено до църквата Вал дьо Грас, съобщава вестник Le Parisien.

Първоначално сградата е била обхваната от пожар, но по-късно огънят е овладян, каза шефът на парижката полиция Лоран Нунез. Районът е отцепен и кметът на Париж Ан Идалго е била на мястото на инцидента, докато министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен предупреди хората да избягват тази част на френската столица.

Районът, в който е избухнала експлозията, минава на юг от Латинския квартал в района на левия бряг на Париж, който е популярен сред туристите и известен със студентското си население.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес