Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Der Spiegel: Руските укрепления на фронта превъзхождат украинските

11 март 2024, 12:49 часа • 2664 прочитания

Украинската армия активно изгражда укрепления при град Орехов, но по отношение на тях има много какво да се желае, е оценката на германското издание Der Spiegel, което анализира строителството им на базата на лесно видимите сателитни изображения.

Изданието сравнява вече построените от руснаците укрепления около стратегически важния град Токмак в Запорожка област, който те са оградили с "почти средновековен отбранителен пръстен". На този фон, пишат журналистите, има много какво още да се направи от украинците около Орехов, където има много по-малко укрепления. В статията се отбелязва, че двата града си приличат, защото са разположени близо до предната линия на фронта в равна и открита местност.

Стратегически важните точки на украинската защита, включително в района на Авдеевка и Часов Яр близо до Бахмут, не са достатъчно добре подсилени. Това в съчетание с острия недостиг на боеприпаси и на войници, създава опасност, пише в материала.

Още: 800 000 снаряда тръгват за Украйна, но Русия произвежда в пъти повече от САЩ и Европа

Заради сложната ситуация украинските части събират дарения в социалните мрежи за багери, които да помогнат в строителството. Но освен строителната техника особено важно е ЕС да успее да достави обещаните боеприпаси възможно най-бързо - това ще позволи на украинските сили по-добре да възпират руснаците на техните позиции, завършва изданието.

Още: Подготвяме се за сериозна операция в Крим: Буданов в нов ФИЛМ на разузнаването

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес