Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цинизъм: Русия твърди, че е убила над 50 генерали и офицери с ракетите по Краматорск

29 юни 2023, 17:06 часа • 8737 прочитания

Русия за пореден път прекрачи всякакви човешки граници. Министерството на отбраната в Москва обяви, че при ракетния удар по украинския град Краматорск, при който всъщност загинаха 12 цивилни и 60 други бяха ранени, били убити "двама генерали и до 50 офицери от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), както и до 20 наемници и съветници".

Съобщението на руското МО е цитирано от контролираната от Кремъл информационна агенция ТАСС. В него пише, че това е станало "в резултат на удар на 27 юни в пункта за временно разполагане на украински войски в Краматорск".

Цитирани са думи на официалния представител на руското Министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков. Той казва, че високоточен удар е бил нанесен по пункта за временно разполагане на 56-а отделна моторизирана пехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна.

Всъщност на 27 юни вечерта руснаците удариха с ракети ресторанти в Краматорск (Донецка област) и в близко село. След поредното им зверство загинаха три деца - 17-годишно момиче и 14-годишни близначки. 60 души са ранени, а 11 бяха спасени изпод отломките.

ОЩЕ: Ужасът в Краматорск: 14-годишни близначки са сред жертвите на руската ракетна атака (ВИДЕО)

Украинските служби пък задържаха руски агент, помогнал на Москва за коригиране на огъня.

ОЩЕ: В ресторанта имаше детско парти: Доброволец от САЩ разказа за руския удар по Краматорск (СНИМКИ)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес