Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Броят на жертвите на руския ракетен удар в Кременчук се увеличава (СНИМКИ)

28 юни 2022, 09:24 часа • 2514 прочитания

Жертвите на руския ракетен удар по мола в гр. Кременчук в Централна Украйна се увеличиха до 18. Ранени са още 59 души, съобщават службите за спешна помощ, цитирани от Kyiv Independent.

Атаката се случи в късния следобед на 27 юни, като първоначално се съобщаваше за 11 жертви, а по-късно за 16. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че в търговския център е имало над 1000 души малко преди ракетния удар и „броят на жертвите е невъобразим“. Много от хората са успели да се измъкнат от сградата преди атаката – благодарение на активираните сирени за заплаха.

Ръководителят на Държавната служба за извънредни ситуации Сергей Крук заяви, че 25 от ранените са хоспитализирани. Почти половината от ранените са в критично състояние. Площта на пожара след ракетния обстрел е достигнала 10 300 кв. м.

Службата за извънредни ситуации все още издирва хора, изчезнали след руската атака, съобщи Максим Ковалиев - пресаташе на администрацията на Полтавска област. Броят на жертвите се очаква да се покачи, отбеляза той.

Според главния прокурор на Украйна – над 40 души са докладвали за изчезнали роднини след атаката.

Снимки: Getty Images

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес