Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бременността на Кейт може да повлияе на референдума в Шотландия

10 септември 2014, 19:49 часа • 23322 прочитания

Херцогинята на Кеймбридж Катрин отмени няколко събития заради силно гадене. Припомняме ви, че преди 2 дни стана ясно, че херцогът и херцогинята на Кеймбридж очакват второто си дете. Информацията съобщиха от двореца Кенсингтън.

Съпругата на принц Уилям няма да присъства на церемонията по откриването на Invictus Games тази вечер, нито пък ще се появи на спортното събитие утре. Предстояща визита на херцогинята в Малта също е под въпрос, а решението дали ще пътува ще бъде взето скоро. Това се казва в изявление на двореца Кенсингтън, информира БГНЕС.

Говорител на кралското семейство потвърди, че Кейт страда от тежко гадене, каквото имаше и при първата си бременност с Джордж. Според британски медии херцогинята се е почувствала зле за първи път миналата седмица.

Появиха се и спекулации, че бременността на Кейт може да окаже влияние върху резултатите от референдума за независимостта на Шотландия. Въпреки проучванията, според които поддръжниците на независима Шотландия са се увеличили, кралица Елизабет II и кралското семейство все още се радват на симпатиите на шотландците. Това означава, че новината за появата на ново кралско бебе през април или май може да повлияе върху резултатите от референдума.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес