Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благодаря ти, Лео: Ди Каприо дари голяма сума на фондацията на Елена Зеленска

17 февруари 2023, 09:14 часа • 2675 прочитания

Холивудският актьор Леонардо ди Каприо дари значителна сума на фондацията на съпругата на украинския президент Володимир Зеленски - Елена Зеленска. Това се съобщава на страницата на фондацията в Instagram.

Дарението му ще бъде използвано за подпомагане на деца, пострадали от войната. Сред изброените имена на малка част от тези деца са 3-годишната Виолета от Киевска област, чието семейство за втори път от 2014 г. насам е пострадало тежко заради руските атаки, осем деца от дома за сираци от семеен тип „Олешко“, чието жилище е било разрушено от руските ракетни удари и чийто баща воюва на фронта, малката Виктория от Херсон, която е диагностицирана с психично разстройство вследствие на войната.

„Благодаря ти, Лео, че се присъедини към Фондация „Елена Зеленска“. Само заедно можем да променим живота“, написа първата дама на Украйна.

ОЩЕ: Путин призна, че се осиновяват деца от окупираните територии в Украйна

На страницата е пояснено, че фондацията подкрепя домовете за сираци от семеен тип в Украйна, където децата могат да растат в истинска семейна атмосфера като осигурява средства за тяхното образование, социални и медицински грижи.

Източник: Instagram/zelenskafoundation

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес