Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бежанец уби с нож ученичка в Германия

05 декември 2022, 23:50 часа • 3331 прочитания

14-годишно момиче е починало, а друго, на 13 години, е било тежко ранено, след като са били нападнати с нож от мъж на път за училище в Южна Германия, предаде Би Би Си. По данни на полицията заподозреният излязъл от приют за бежанци в село Илеркирхберг и нападнал учениците. По-голямото момиче по-късно е починало в болницата, предаде БГНЕС.

Германската полиция е арестувала 27-годишен мъж, за когото твърди, че е кандидат за убежище от Еритрея. Полицаите претърсили близка сграда и са го открили с нож, за който подозират, че е използван при нападението. Задържани са и други двама мъже. Заподозреният е под полицейска стража в болница, където се лекува от неуточнено нараняване.

В изявление полицията призова обществеността да не използва инцидента, за да подклажда напрежение към чужденци или лица, търсещи убежище. "Засега всичко, свързано с това, е напълно неясно", заяви пред репортери говорителят на полицията Волфганг Юргенс. 13-годишното момиче се възстановява от нараняванията си, които не са животозастрашаващи, съобщават местните медии.

Илеркирхберг е малък град с население под 5000 души според преброяването от 2015 г. Кметът на града Маркус Хойслер заяви, че всички в града са в шок. Вътрешният министър на Германия Нанси Фейзър заяви, че "ужасната новина" я е разтърсила. "Скърбя за убитото момиче и искрено се надявам, че раненото момиче ще се възстанови... Полицията интензивно разследва всички предпоставки", написа тя в Туитър.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес