Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След провалите: Джокович отново на финал в Големия шлем, но срещу свой "кошмар"

10 юли 2022, 07:30 часа • 4647 прочитания

Световният номер 3 Новак Джокович и австралиецът Ник Кирьос ще се изправят един срещу друг във финала на Уимбълдън при мъжете в неделя от 16:00 часа българско време. Джокович се е устремил към четвърта поредна и общо седма титла от Уимбълдън, а на пътя му застава 40-ия в света Кирьос, който ще дебютира във финал от Големия шлем.

Джокович се цели в четвърта поредна титла на Уимбълдън

Джокович изпита доста разочарования в Големия шлем в последните десет месеца, след като загуби финала на Ю Ес Оупън от Даниил Медведев, не бе допуснат до участие на Откритото първенство на Австралия и бе спрян от Рафаел Надал в четвъртфиналите на Ролан Гарос.

Джокович обаче отново показа, че е най-добрият играч на трева в последните години и макар че имаше известни затруднения, достигна осмия си финал в Ол Ингланд Клъб. За днешния финал efbet предлага 1.27 коефициент за победа на Джокович и 4.30 коефициент за победа на Кирьос.

Ник Кирьос: един от малкото с положителен баланс срещу Джокович

Кирьос е един от малкото тенисисти в Тура с положителен баланс срещу Джокович, като сърбинът дори не е спечелил сет в досегашните си два мача с Ник, които са през 2017-та година. Бившият номер 1 в света обаче се е прицелил към 21-ва титла от Шлема, с което ще се доближи на една от рекордьора Рафаел Надал.

Победата в този мач със сигурност няма да дойде лесно за Джокович, който обаче е доказал през годините, че е способен да играе на високо равнище и в маратонски мачове. efbet предлага пазари за точен брой сетове в мача: за 3 сета коефициентът е 2.15, за 4 сета - 2.90, а за 5 сета - 4.20.

Какво стори Джокович на финала - научете в Sportlive.bg

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес