Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КонтурГлобал Марица Изток 3 е готова за зимния сезон

18 септември 2018, 20:30 часа • 2004 прочитания

Зимният сезон традиционно носи значително увеличаване на потреблението на електроенергия в тази връзка КонтурГлобал Марица Изток 3 е предприела необходимите мерки и е извършила в пълен обем техническата и организационна подготовка, за да се гарантира стабилното и безопасно производство на електроенергия за всички потребители.

Топлоелектрическата централа КонтурГлобал Марица Изток 3 се притежава и управлява от КонтурГлобал (73%) и Национална Електрическа Компания ЕАД (27%). Тя е е втората най-голяма електроцентрала на лигнитни въглища в България, с четири енергоблока с обща инсталирана мощност от 908 мегавата.

Годишно централата произвежда около 10% от електроенергията в страната. През последните 15 години компанията инвестира над 1,4 милиарда лева за модернизация и рехабилитация на съоръженията.

За последните дванадесет години компанията е внесла в държавния и местния бюджет под формата на данъци, мита и такси 687 милиона лева. В компанията работят близо 500 души висококвалифициран персонал, в чиито компетентности се инвестира постоянно, защото инвестицията в човешкия капитал е най-ценна за една организиция. За същия период КонтурГлобал Марица Изток 3 е внесла социални и здравни осигуровки на стойност 70 милиона лева.

Общият размер на направените инвестиции за подобряване на социалната среда и инфраструктурата в област Стара Загора възлиза на 3 милиона лева.

 

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес