Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И рибарите във Варна са готови за ефективен протест

13 февруари 2013, 12:01 часа • 11737 прочитания

Незаконното строителство по Черноморитето може да се окаже огромен проблем за рибарското селище "Карантината". Причината - вече е издадена заповед за проверка на разрешителните за стореж на постройките в селището, предаде БГНЕС.

Преди дни членове на Сдружението на рибарско селище "Карантината" са получили известия от районното си кметство на варненския квартал "Аспарухово", че трябва да представят строителна документация за постройките си. Служители на местната администрация съобщили на членове на селището, че това е част от политиката на правителството срещу незаконното строителство, въпреки че Министерският съвет изрично е разпоредил спиране на всякакви действия по премахването на тези селища.

"От 41 години съм в морето", споделя Атанас Зурлев. "От тук нататък какво да правя, освен да легна жив в някоя дупка. Ако нещата не се оправят, товарим лодките и излизаме с тях на протест".

Рибарите не могат да си обяснят заповедта, чудят се на кой пречат, някой апетит ли има. "Кой ще ни храни? То и риба няма. От януари месец досега две риби не сме изкарали, все се надяваме. Аз нямам пенсия, а 41 години стаж имам – кога ще се пенсионирам?", казва Атанас. Рибарите заявяват, че ако се наложи вдигат стачка и до София ще стигнат.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес