Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зодиите, които лесно изпадат в депресия

18 септември 2022, 22:28 часа

Не бива да подценяваме депресията. Тя е много сериозно заболяване, което придобива все по-големи мащаби в съвременния свят. Често неглижираме психическото си здраве и не се грижим достатъчно за него. Постепенно чувството за тъга, тревожност и безполезност превзема ежедневните ни дейности. Никой не е застрахован от нея и всъщност всеки изпада в дупка в даден момент през живота си.

Астролозите ни подсказват, че някои зодиакални знаци имат много по-голяма склонност към депресия и тъга сравнение с всички останали. Твърдят, че психическото здраве на емоционалните и интуитивни хора е изложено на риск. Чувството за тъга обзема хора, които имат ниско самочувствие или са прекалено самокритични към себе си. Песимизмът и постоянната самокритика не са добър съветник и ще ви попречат да се насладите на живота.

Риби

Безспорният номер 1 в тази класация са представителите на зодия Риби. Те са силно застрашени към изпадане в дълбока депресия, когато животът им не върви в желаната от тях посока. Характерно е за тях да се обвиняват за неща, които всъщност не зависят от тях и често живеят извън реалността. Всъщност причина да са разочароват от живота, е че живеят в един собствен свят и гледат в него през розовите си очила. Моментът, в който се сблъскат с реалността може да бъде изключително болезнен за тях.

5-те най-интелигентни зодии

Риби ще се депресират, когато не могат да контролират живота си или преминават през безкрайно много трудни етапи. Те не изразяват тъгата си и няма да потърсят помощ, с която да облекчат душевния товар, който носят в себе си. Не искат да притесняват близките си и да ги занимават с техните проблеми. Единственият начин да преборят депресивното си състояние е да спрат да се обвиняват за всичко и да полагат усилия да се харесат на всеки.

Рак

Рак обича да прави от мухата слон. Особено когато нещо лошо му се случи в живота или не е сигурен в бъдещето. Тогава става мрачен и депресиран. За да преодолеят това емоционално състояние, те имат нужда от обич и признание. По принцип са сред най-емоционалните знаци в зодиака и когато не се чувстват сигурни изпадат в паника и тревога.

Понякога тяхното депресивно състояние е в резултат на това, че полагат прекалено много грижи за живота на околните. Притесняват се истински за тях и приемат присърце случващото им се. Това е нож с две остриета и последиците могат да бъдат много сериозни. Рак изпитва трудности с изразяването на емоции и страдат в мълчание. Лекуват тъгата си, когато са заобиколени от най-близките си хора и семейството.

Кои зодии са прекалено горди, за да поискат помощ, дори когато имат нужда?

Скорпион

Вярвате или не, Скорпион може да изпадне в много дълбока депресия. Всъщност това не бива да ви изненадва, тъй като представителите на тази зодия са супер емоционални хора и са склонни да развият тревожност до неподозирани нива. Те най-трудно изживяват проблеми в любовта. Когато не им върви във връзката и имат проблеми стават тъжни и тревожни. В 90 % от случаите, когато не са в настроение, то най-вероятно партньора им ги е ядосал с нещо и търсят на кого да си го изкарат.

Скорпионът обаче, никога няма да признае, че е в депресия. За него това е признак на слабост и няма да позволи на враговете си да се възползват от неговата моментна уязвимост. Той има нужда от приятел, пред когото да разкрие тревогите си и да му помогне да излезе от емоционалната дупка, в която е изпаднал.

Козирог

По принцип са свикнали да правят всичко в живота си сами и това ги прави податливи към депресия. В трудни моменти няма на кого да се осланят и понякога се натоварват с много по-голям товар, отколкото могат да поемат на плещите си. По природа са мрачни хора и трудно може да разберете кога са в депресия. Не са оптимистично настроени и постоянно са недоволни от живота.

Често нещастията идват едно след друго и когато няма на кого да споделиш, е доста трудно. Козирог не изразява емоции и събира всичко в себе си. В даден момент това рефлектира върху тях и ги обременява психически. Губят искрата и спират да преследват мечтите си. Те трябва да се научат да се доверяват повече на околните и не е страшно да поискаш помощ, когато си в беда!

5-те най-тъжни зодии

Близнаци

Близнаци са склонни да сменят настроенията си в рамките на часове. Те са сложни хора, в които емоциите взимат връх. Лесно се забелязва, когато са изпаднали в криза. От тяхната приказливост няма и следа и ходят все едно са ги ударили с мокър парцал. Не е тайна, че лесно могат да се депресират. Особено, когато попаднат в порочния кръг на "скучната рутина": "работа-вкъщи-работа". Невъзможността да реализират свободно идеите си ги тласка към депресията.

За щастие те споделят какво им е на душата и не страдат в мълчание. Това им помага по-бързо да излязат от дупката, в която са изпаднали и намират начини, с които да се разсеят от негативните мисли превзели ума им.

Телец

Те не обичат да излизат от зоната си на комфорт. Ако нещо наруши спокойствието им и рутината, с която са свикнали да прекарват времето си, то много бързо ще изпаднат в тревоги. Телец се чувство в свой води, когато е заобиколен от своите близки и е в собствения си дом. Няма как да не забележите, когато са в депресия. Започват да спят и ядат по много. Стават раздразнителни и заядливи. Всичко и всеки ги дразни.

Въпреки това няма да разкрие истинските причини, поради които е тъжен. Ще свали гарда само пред най-близките си хора. Преодолява депресията, когато се отдаде на любимите си хобита и постепенно успява да изчисти главата си от негативните мисли. Това му разкрива нови хоризонти пред него и осъзнава, че всъщност не е станало нищо фатално или необратимо, с което не може да се справи и този път!

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес