Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Златни правила за сушене на косата със сешоар

03 ноември 2023, 18:44 часа

Сушенето на косата със сешоар може да изглежда проста задача, но е важно да се спазват определени правила, за да се гарантира, че косата ви ще остане здрава, блестяща и без увреждания. Неправилните техники за сушене могат да доведат до накъсване на косата, накъсване на косъма и общи проблеми със здравето на косата. Ето някои важни правила, които трябва да имате предвид, когато използвате сешоар:

Започнете с чиста, подсушена с кърпа коса: Започнете, като внимателно потупате косата си с чиста кърпа, за да отстраните излишната влага. Избягвайте да търкате енергично косата си, тъй като това може да доведе до нейното увреждане и накъсване.

Използвайте термозащитен продукт: Нанасянето на термозащитен спрей или серум върху влажната коса ще създаде бариера между високата топлина на сешоара и косата ви, предотвратявайки увреждането от прекомерната топлина.

4 навика при къпане, които могат да доведат до загуба на коса и какво да правите вместо това

Изберете правилния сешоар: Инвестирайте в сешоар с добро качество и с възможност за регулиране на температурата и скоростта. По-ниските настройки на топлината са идеални за тънка или увредена коса, докато по-високите настройки са подходящи за гъста или груба коса.

Поддържайте безопасно разстояние: Дръжте сешоара на поне 6-8 инча от главата си, за да предотвратите директното въздействие на прекомерната топлина върху косата ви. Това разстояние помага да се намали рискът от прегряване и увреждане.

Използвайте дифузер или накрайник: Приспособления като дифузер или концентрираща дюза могат да помогнат за равномерното разпределение на въздушния поток и да намалят накъсването на косата. Дифузерът е чудесен за къдрава коса, а концентриращият накрайник е отличен за изправяне и изглаждане.

Сушете на части: Разделете косата си на податливи секции, за да се уверите, че всяка част изсъхва равномерно. Това може да ви помогне да постигнете по-прецизен вид и да намалите времето за сушене.

Поддържайте въздушния поток в движение: Не концентрирайте топлината върху едно място за твърде дълго време. Непрекъснато движете сешоара, за да предотвратите прегряване и потенциално увреждане на косата.

Възстановена коса? Мисията възможна с тези 5 стъпки

Завършете с хладен удар: След като косата ви е почти изсъхнала, превключете на хладната настройка на сешоара. Това помага за фиксиране на стила и намалява накъсването, като затваря кутикулите на косата.

Ограничете използването на горещи инструменти: Ако е възможно, избягвайте да използвате преси за изправяне или преси за къдрене веднага след изсушаването, тъй като прекомерната топлина може допълнително да увреди косата ви. Оставете косата си да изстине естествено, преди да я оформите.

Поддържайте сешоара си: Почиствайте редовно въздухозаборника, за да предотвратите попадането на прах и замърсявания в мотора, които могат да намалят ефективността и продължителността на живота му.

Като спазвате тези правила за сушене на косата със сешоар, можете да запазите здравето и външния вид на косата си, като същевременно постигнете желания стил. Не забравяйте, че здравата коса е отражение на добрата грижа и вниманието към детайлите, а правилните техники за сушене на косата играят важна роля за постигането на това.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес