Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо намаляването на светлата част на деня намалява ефективността и отслабва енергията ни?

17 ноември 2022, 21:06 часа

Със сигурност сте забелязали, че с настъпването на есента и наближаването на зимата производителността ни рязко намалява. Ставаме по-летаргични и за това има разумно обяснение.

Нашата енергия се влияе от огромен брой фактори. Има много дупки, през които нашите сили могат да изтекат. Това се усеща особено през есента и през първата половина на зимата. Ето защо това се случва.

4 ефективни начина да повишите енергията в домашни условия

Отслабването на енергията на Слънцето

Първо, струва си да запомните, че ако денят намалява, това означава, че слънчевата енергия също отслабва. В астрологичен план Слънцето е източникът на емоции и в известен смисъл генерира мотивация в нас. Ето защо, представителите на такива знаци като Овен, Лъв и Стрелец най-често страдат от липса на енергия през есента и зимата. Това са Знаците на елементите на Огъня, на които Слънцето е един от основните покровители.

За съжаление няма начин да поправите това, но ако сте малко по-активни и си позволите да изпитате по-ярки емоции, това ще помогне да се премахне липсата на енергия. Силата на елемента Огън може да бъде възстановена чрез носене на червени дрехи, опушване на стаята, запалване на ароматни свещи и носене на златни бижута. Много камъни-талисмани също притежават силата на елемента Огън, сред които си струва да се подчертае: кехлибар, пирит, рубин, цитрин, гранат, карнеол.

10 техники, които определено ще ви заредят с енергия

Производство на мелатонин

Втората причина е сънливостта. Когато има малко светлина, тялото ни започва да произвежда мелатонин. Това вещество предизвиква усещане за сънливост и като че ли дава сигнал, че е време за сън, защото идва нощта. Когато нощта е буквално две трети от целия ден, искате да спите много и почти през цялото време. По-трудно е човек да се събуди, а също и по-трудно да поддържа максимална работоспособност през деня, защото слънцето не грее и тялото ни все още мисли, че на двора цари нощ.

Този проблем може да бъде частично компенсиран чрез наличието на ярко осветление в дома и в офиса. Не работете през есента и зимата на тъмно. Опитайте се да включите допълнително настолна лампа, както и да смените крушките с по-мощни. Това няма да реши целия проблем, но ще направи живота ви много по-лесен.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес