Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо е толкова хубаво да останеш сингъл?

21 юли 2022, 21:39 часа

1. Оставате подредени и във форма.

Когато се чувстваме добре в отношенията си, ние сме склонни да се чувстваме прекалено комфортно и не спазваме диетите си. Според проучване в Обединеното кралство 62 процента от анкетираните двойки казват, че са напълняли, след като са се обвързали със сериозна връзка. Срещи за вечеря и гушкане натрупват килограми.

Междувременно вие сте в нощния клуб и впечатлявате този сладък непознат с вашите танцови движения. Кое ви звучи по-добре?

2. Имате по-здравословен социален живот.

Всички сме имали един приятел, който те е зарязал заради новопривлечената си половинка. Досадно, нали? Е, оказва се, че може да е по-добре необвързан.

Не е тайна, че двойките трудно намират нови приятели и изследванията показват, че женените хора са по-малко внимателни към семейството, приятелите и съседите си. Всъщност в проучване на Journal of Marriage and Family изследователите установиха, че и мъжете, и жените прекарват по-малко време с приятели и семейство, отколкото когато са били необвързани.

5 причини защо все по-често хората предпочитат да са необвързани

3. По-малко вероятно е да пиете.

Може да се изненадате да чуете, че е по-вероятно да пиете женен, отколкото сам.

Поне това твърди едно проучване: омъжените жени пият повече напитки от отдавна разведените или наскоро овдовели жени.

4. Имате по-добър сексуален живот.

Да бъдеш във връзка не винаги гарантира интимност. Изненадващо е установено, че необвързаните работят повече, за да изградят добър сексуален живот с партньор, отколкото семейните двойки.

Според деветото годишно проучване на "Singles In America Single", 49 процента от необвързаните са "мотивирани да намерят секс партньор" и повечето съобщават, че правят секс 2-3 пъти седмично.

5. Имате по-голям шанс да си намерите нова работа.

Ако сте на пазара на труда, вашият необвързан статус може да даде тласък на вашата кандидатура! Според CNN Money компаниите наемат на работа предимно необвързани.

Когато е за предпочитане да си необвързан

6. Можете да се наспивате добре.

Журито все още не знае дали е по-добре за двойките да спят заедно или отделно , но спането сами има своите предимства! Проучване на Съвета за по-добър сън установи, че почти половината от хората във връзка предпочитат да спят сами.

Това е вярно. Без събуждане от силно хъркане, крадене на чаршафи, ходене на сън или късно нощно похапване. Само ти и твоите сладки сънища.

7. Имате по-малко грижи за парите.

Вярно е, че нямате двоен доход и ползите от данъчните облекчения е да сте необвързани, но всяка връзка е инвестиция. Помислете за това: всички срещи за вечеря, годишнини и разходка по пътеката - заедно с цветя, кетъринг и резервация на място - лесно ще ви донесат много пари. Доказано е, че финансите са една от най-големите причини за кавги между двойки, според проучване на Американския институт на CPA.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес