Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо е опасно да се оглеждате в счупено огледало и какво означава това?

28 октомври 2022, 15:00 часа

Има безброй суеверия, които хората спазват от векове. Създават се правила, които трябва да се спазват. Всеизвестните суеверия все още се предават от поколение на поколение.

Не може да давате нещо през прага

Това поверие датира от древни времена. Сред славяните е обичайно да погребват праха на починали роднини под прага, така че техните духове да защитават къщата и семейството, живеещо в нея. Смятало се, че мястото на погребението има отрицателна енергия, така че не е позволено да се извършват никакви действия през прага. Също така не се препоръчва да стоите на прага.

Защо телефонът, огледалото, прозорецът и чашата се чупят - поличби

Не минавайте под стълби

Минаването под стълба е опасно, тъй като може да падне върху пешеходец, ако случайно я докосне. Човекът, който стои върху нея, също може да се нарани.

Разсипана сол - кавги в семейството

В древността солта е била дефицитен и много скъп продукт. Подправката е била платежно средство в някои страни. Ако собственикът посреща скъп гост, той поръсва храната му със сол, а ако посетителят не е добре дошъл, това се усещаше по безвкусната храна.

Не слагайте чантата на пода - безпаричие

В древни времена се е смятало, че злите духове пълзят по земята. Виждайки нещо без собственик, те биха могли да проникнат в чантата, да дойдат в къщата в нея и да донесат нещастие ина членовете на семейството.

Счупени предмети в къщата - не просто опасност за здравето

Знаци за бременни жени

Чакането на раждането е вълнуващ момент, така че предците са измислили много знаци за защита на жените по време на бременност. И така, според древната мъдрост не им е било позволено да шият и плетат, да държат котки в ръцете си и да посещават местата на пожари и погребения.

Във всички тези знаци има логика. Когато се занимава с ръкоделие, жената е в прегърбена позиция, което може да провокира хипоксия на плода. Котешките изпражнения могат да съдържат паразити и да причинят опасно заболяване токсоплазмоза при жената. Забраната за посещение на пожари и погребения се дължи на факта, че тези събития могат да развълнуват бременната жена, а стресът има много негативен ефект върху състоянието на бъдещата майка и нероденото дете.

Какво да направите, ако огледалото се счупи, за да не ви споходи нещастие

Имате нож - ще станете зли

Този популярен знак още веднъж ни напомня, че е опасно да се яде с нож. Човек може да се пореже, което ще се отрази негативно на здравето и настроението на човек.

Знаци за черни котки

В много страни котките се считат за мистични животни. Според легендите те могат да се движат както в света на живите, така и в света на мъртвите. Хората са развили специално отношение към черните котки. Ако са пресекли пътя, тогава трябва да заобиколите това място или да държите копче, докато го пресичате.

В Обединеното кралство черните котки, напротив, са символи на късмет и щастие.

Счупеното огледало носи нещастие

Произходът на този знак напомня историята на солта. Огледалата отдавна са рядкост и знак за лукс, така че гнева на другите членове на домакинството последва счупеното нещо.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес