Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо е добре да държите лимони на нощното си шкафче

22 февруари 2022, 10:20 часа

Има толкова много повече приложения за лимоните, отколкото просто като освежаващ подсладител за вашата вода. Любимият плод може да действа като почистващ разтвор, средство за красота и дори разтвор за избелване на зъбите. Но знаехте ли, че просто спането до нарязан лимон на нощното ви шкафче може да извлече и някои от тези ползи?

Лимоните не са само за ядене, ето как да ги използвате вкъщи

Само като вдишвате аромата на лимон, тялото ви изпитва повечето (ако не всички) от неговите полезни хомеопатични цели. Някои от тях включват намалени нива на тревожност, намален стрес, цялостно успокояващо усещане, повишена бдителност, потенциално намаляване на кръвното налягане, успокоени алергии (чрез намаляване на възпалението на дихателните пътища) и повишена производителност.

Идеята е, че ако поставите резенчета лимон до леглото си, тогава ще вдишате финия аромат на лимон през нощта. Лимонът е бил използван като мощно ароматерапевтично етерично масло от векове и му се приписват ползи като повишена концентрация, намалени нива на стрес (най-вероятно резултат от повишено производство на серотонин) и успокояващ ефект върху дихателната система.

Докато повечето от предимствата на спането с нарязан лимон до вас са свързани със здравето, има и няколко други предимства. Един от тях е да държите мравките настрана – ако имате заразяване с мравки, просто разтрийте нарязания лимонов сок близо до или около всякакви възможни влизания. Цитрусовият аромат на лимона ще наруши следата на мравките и те напълно ще избегнат тази област.

Лимоните също действат като естествени освежители за въздух и дезодорант – така че докато този лимон е на нощното ви шкафче, той изпълнява двойна функция, освежава въздуха около вас и осигурява естествена ароматерапия.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес