Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо да потъркате обувките с мокра кърпа, преди да ги купите?

04 май 2022, 13:08 часа

Преди време хората избягваха да купуват обувки, които не са изработени от естествен материал. Те много лесно съумяваха да разпознаят качеството на кожата, като помиришат самата обувка. Знаете, че кожата има специфична миризма, която трудно може да се обърка. Днес обаче производителят много лесно може да заблуди и подведе потребителя.

Ако сте привърженици на обувките от естествена кожа и не ги заменяте с никакви други, независимо от качество, параметри, визия, важно е да знаете за този трик. С него лесно ще успеете да разберете какво е качеството на обувката и най-вече – материалът, от който е направена.

Какво трябва да направим, за да разберем дали обувката е от естествена кожа?

Знаете, че кожата има способността да попива водата. Когато бъде в контакт с прозрачната течност, по нея остават мокри следи, видими за окото. Не казваме, че трябва да пазарувате с бутилка вода в себе си, но може съвсем спокойно да тествате кожата, като я потъркате с мокра кърпа.

5 начина да разширите тесните обувки!

Оставете влажната повърхност на кърпичката за 10 секунди до повърхността на обувката и наблюдавайте какво ще се случи след това. Тук обаче е нужно да ползвате мокри кърпички, в които няма алкохол или други масла. Ако по обувката не се образува мокра следа, това значи, че материалът е всичко друго, но не и естествена кожа.

Има и друг трик, с който много лесно можем да разберем от какъв материал е направена обувката. Трябва да опрем длан до нея за 10 – 15 секунди и след това да доближим обувката до бузата си. Ако усещаме топлина, това значи, че кожата е естествена. Ако продължава да бъде студена, става въпрос за кожен заместител.

Следващия път, в който сте тръгнали на пазар за чифт нови обувки, не пропускайте да тествате с мокра кърпичка. Винаги работи и резултатите са налице след броени секунди!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес