Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вкусна рецепта за най-известната италианска паста

13 август 2021, 13:28 часа

Може би няма човек на света, който да не обича паста. Пастата може да бъде от много видове, включително пене, спагети, фузили, макарони с лакти, фарфале, лазаня и още, и още. Що се отнася до сосовете, обикновено има два различни вида сосове, а именно богат и пикантен червен сос и гъст и кремав бял сос.

Арабиата е червен сос, който е пикантен и се прави със съставки като червени люти чушки, домати и чесън. Той е един от най-известните сосове за паста, а по-долу ще откриете как да си го приготвите в 4 лесни стъпки:

Стъпка 1

Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган. Към това добавете 3 скилидки чесън, нарязани на ситно. След като чесънът се запържи, добавете 2 супени лъжици червени люспи лют червен пипер и 3 ситно нарязани домата. Гответе няколко минути на среден огън.

Стъпка 2

Сега добавете 1 супена лъжица сол и ½ чаена лъжичка черен пипер в тигана. След това добавете ½ супена лъжица риган и разбъркайте добре. Запържете на среден огън за 2-3 минути.

Стъпка 3

В друга тенджера загрейте 4 чаши вода заедно с 1 супена лъжица зехтин и добавете 2 чаши паста от пене, варено докато закипи. Гответе 2-3 минути на силен огън и след това отцедете пастата.

Стъпка 4

Добавете сварената паста в тигана и я разбъркайте добре, за да сте сигурни, че пастата е напълно покрита от соса. Сервирайте гореща.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес