Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вижте за какво още може да използвате клечките за уши

09 септември 2021, 16:35 часа

Ясно е, че клечките за уши си имат своето строго определено предназначение. Само че те имат и страшно много приложения и в домакинството със своите най-различни начини за употреба. За голяма част от тях едва ли ще се досетите!

Прочетете този материал, за да се запознаете как могат още да бъдат ефективно използвани клечките за уши!

За разкрасителни процедури

Клечките за уши вършат чудесна работа, ако искате да почистите от спирала за мигли изцапаните си клепачи. Също така много лесно може да нанесете корекции. Може да ги използвате за да нанесете деликатни кремове, като крем за бръчки например, които се нанася с голяма точност около клепача и очния контур. Клечките за уши ще ви помогнат цудесно, да направите това по-прецизно .

За почистване

С тях може много лесно да почистите клавиатурата на вашия компютър или на телефона, бутоните на телевизионното дистанционно, а това са неща които са трудни за фино почистване. Но и тук на помощ идват клечките за уши. Вземете една от тях, натопете я в спирт и много лесно ще успеете да стигнете до труднодостъпните места, точно между копчетата. С обикновена кърпичка там няма да успеете да извършите добро почистване. Трябва само да не прекалявате със спирта.

За прилагане на грим

Ако не разполагате за момента с чисти апликатори за фон дио тен или сенки, отново може да се възползвате успешно от клечките за уши. С тях много лесно се нанася грим.

За палене на свещи

Ако свещника ви е дълбок и не можете да достигнете лесно до свещта без да се опарите, използвайте запалена клечка за уши. С нейна помощ лесно ще достигнете до свещта, за да запалите фитила.

За премахване на пътна около очите

Тъмните петна които се образуват около очите и по клепачите, които се образуват от недоспиване, наистина се премахват трудно. И вместо краставици може да използвате клечки за уши. Вземете две и ги натопете в крем за изсветляване на тена. След това ги поставете във фризер за цялата нощ. След като станете сутринта, нанесете получения замразен продукт върху зоните, които са засегнати.

За смазване на панти

Това може да го направите изключително лесно, ако използвате клечки за уши за нанасяне на машинно масло например /или какъвто и друг смазочен материал да имате/. По този начин няма да ви се налага досадното сваляне на вратата от пантите. Достатъчно е да навлажните клечката в маслото и да намажете самата панта, а след това просто да раздвижите вратата.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес