Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вижте няколко трика за бърза трапеза в последните минути

22 юни 2021, 10:45 часа

На всеки се е случвало да посрещне гости у дома в буквално "последния момент". Обичайните традиции за българската домакиня е да се притесни, ако няма с какво да почерпи гостите си. Предлагаме ви няколко лесни трика, които се съхраняват лесно, приготвят се за отрицателно време и даже свекървата изненадващо да дойде на "инспекция", ще успеете да посрещнете и нея подобаващо. С тези бързи идеи ще ви е по-спокойно:

1. Бърз чийзкейк в чашки се прави и със съвсем базови продукти.

Трябва да имате налични чаени бисквити, някакво сладко, крема сирене и малко пудра захар. Всички от изброените се съхраняват добре, така че може да ги закупите "за всеки случай", освен крема сиренето, което всъщност в хладилник, може да има и поне 2 месеца срок на годност. В чашки начупете 2 бисквити на дъното, разбийте малко пудра захар с крема сирене и поставете върху бисквитата, а накрая гарнирайте с 1-2 лъжички конфитюр. Лесен и вкусен десерт, който ще ви отнеме буквално 3 минути.

2. Направете палачинки

Всъщност това е елементарна рецепта, която е обичана от всички и става сравнително бързо. Класическата пропорция за смес е "1 яйце, 100 мл. прясно мляко, 100 г брашно", като това прави около 5-6 палачинки. Може след това да извадите всичко от хладилника налично, за да ги смаете с бърза и чудесна трапеза - сирене, кашкавал, шунка, конфитюр, течен шоколад и тн. Импровизирайте.

3. Лесен домашен сладолед в чашка. 

Изключително лесен десерт, за него е да имате винаги налична заготовка във фризера, но е толкова елементарно, че няма да имате никакъв проблем. В плик, нарежете банани и ги замразете. Купете замразени малини и си ги дръжте във фризера за десерти. Когато ви дойдат изненадващи гости и искате да ги изненадате с домашен сладолед, то само извадете банан, блендирайте до хомогенна смес, добавете малини (или друг горски плод) и блендирайте за още няколко секунди. Сервирайте в чашка с листенце мента. Със сигурност ще оберете точките!

Адела Петрова
Адела Петрова Отговорен редактор
Новините днес